Ferrari изненадаха своите фенове с премиерата на 2021 Portofino M, който представлява актуализирана версия на 2+2 GT версията. Обновеният модел предлага още по-динамичен дизайн и по-модерни технологии. Наличието на буквата "M" в името на 2021 Ferrari Portofino е индикация за направените модификации различаващи автомобила от оригиналния кабриолет. Италианската дума е "Modificata".

Предстоящата версия запазва 3.8-литровия V8 двигател, но добавя функции като колянов вал с плоска равнина, сензор за скорост в турбокомпресора, подобрени ауспуси и нов софтуер за управление. Крайният резултат е мощност от 612 конски сили и интеграцията на осемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Този модул е с 20% по-малък, но използва с 35% по-висок въртящ момент.

 

 

 

Различните режими на шофиране на автомобила включват Wet, Comfort, Sport и ESC-OFF. Потребителите могат да изберат като екстри отопляеми седалки. В предната част има два TFT дисплея с размери от съответно 10,3" и 7", които предоставят необходимата информация в реално време. Предвидена е поддръжка за Android Auto и Apple CarPlay. Компанията осигурява и специална програма за обслужване за период от седем години.

Цената на 2021 Ferrari Portofino M ще е $240 хил.

 

 

Още от Digital: Ето как изглежда луксозната лимузина Ferrari 360 Modena