Samsung ще бъдат един от първите производители на Android, които ще представят премиум смартфони през 2022г. Компанията ще демонстрира подобренията в Galaxy S22 серията на събитие в началото на февруари. Реалните продажби ще стартират още преди края на същия месец.

Имаме редица основания да бъдем развълнувани от премиерата на смартфоните. Освен подобреният дизайн ни очакват още по-добри камери, 4-нанометрови процесори и множество допълнителни функционалности. Гамата отново ще включва три различни модeлa, като сега разбираме повече за разликите между тях.

 

 

Изображения от протектори за дисплеите показват нагледно каква ще бъде разликата в размера на екраните на Galaxy S22. Компанията отново няма да вгради селфи камерата в екрана, тъй като се виждат малки отвори и на трите устройства. Размерите им са допълнително редуцирани, в сравнение с Galaxy S21 гамата.

Прави впечатление също, че Samsung Galaxy S22 и Galaxy S22+ ще имат плоски екрани, докато Galaxy S22 Ultra ще предложи панел, който е извит в краищата. Визията на премиум модела от серията ще наподобява представителите на Galaxy Note гамата. Неслучайно стилуса S Pen вече ще може да се прибира в специален отвор в корпуса.

 

 

Очакванията са Galaxy S22 да бъде оборудван със 6.06-инчов дисплей с Full HD+ резолюция. Това ще е най-малкият диагонал от Galaxy S9 досега. В същото време екрана на Galaxy S22+ ще бъде намален до 6.55" (Galaxy S21 има 6.67" дисплей). Камерите в задната част на смартфоните отново ще бъат позиционирани вертикално. Samsung Galaxy S22 Ultra ще има два допълнителни сензора, като тепърва ще научаваме повече за техническите спецификации.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S22 и Galaxy S22 Plus ще имат 120Hz дисплеи с Full HD резолюция