Следващите флагмани на компанията ще бъдат смартфоните Huawei P40. Серията ще включва три модела, като премиерата ще е през март. Популярният блогър @evleaks разкри допълнителни детайли за плановете на компанията, която ще представи и по-конкретно за най-скъпия смртфон. Неговото име ще бъде Huawei P40 Pro PE и това ще е най-актрактивния смартфон от предстоящата гама. Няколко снимки разкриват и неговия дизайн.

 

 

Най-голямо впечатление прави големия камера модул разположен в горния ляв ъгъл на задния корпус. Изображенията потвърждават, че Huawei P40 Pro PЕ ще е оборудван с пет камери на гурба, съобщава GizmoChina. Все още не разполагаме с данни за техническите спецификации. Според наличните данни смартфона ще има и керамично покритие. Бързата скорост на работа ще се гарантира от 7-нанометровия Huawei Kirin 990 процесор.

 

 

Потребителите ще могат да избират между пет различни цветови конфигурации на Huawei P40 Pro PE, а именно Black, Bush Gold, Sllver Frоst, Deep Sea Blue и Ice White. Тук е момента да уточним, че Huawei P40 ще е с три камери, докато Huawei P40 Pro ще има четири обектива в задната част. Официалната премиера на серията ще стане на 26 март по време на специално събитие в Париж. Големият въпрос свързан със смартфоните е поддръжката на Android.

 

 

Oще от Digital: Kакво да очакваме във връзка с предстоящите продажби на Huawei P40 Pro