Microsoft възнамеряват да внесат сериозни промени в начина, по който изглежда интерфейса на Windows 10. Софтуерните инженери на компанията вече тестват различен дизайнерски език, който се разработва с кодовото име Project NEON. Очаква се актуализираната визия да е част от Redstone 3 ъпдейта, който ще бъде представен в края на следващата година. Припомняме ви, че през април ни очаква следващия голям ъпдейт на платформата, а именно Windows 10 Creators Update.

 

 

Oт МSPowerUser публикуваха няколко скрийншота, от които сами можем да видим какви промени в интерфейса на Windows 10 ни очакват с Project NEON. Oсновният акцент на новия дизайн ще са анимациите, както и опростената визия. Project NEON ще върне обратно Aero Glass дизайна на Windows 7, който ще бъде съчетан с елементи, които видяхме в Windows 8 и 10. Microsoft въвеждат изцяло нов компонент в софтуерния интерфейс на платфортмата, който се казва "Acryllic". С него се замъглавят изображенията във фонов режим на менюто и лентите за навигация на приложенията. 

 

 

Project NEON обръща специално внимание на 3D съдържанието и очилата Microsoft HoloLens. Потребителите могат да очакват и сериозни промени във визията на лентата за инструменти. Компанията ще продължи да експериментира с различни функции, които да улеснят работата ни с Windows 10. Тепърва ще проследяваме какви нови промени ще видим с интеграцията на Project NEON.

 

 

Вижте какво ще представлява функцията Narrator в Windows 10 Creators Update