Lexus е бранд, който сме свикнали да асоциираме с атрактивните автомобили от премиум сегмента. Компанията изглежда проявява интерес към алтернативни пазарни ниши и сега представи официално впечатляващата концепция Lexus LY650. Всъщност това име е свързано с първата луксозна яхта в историята на компанията. Уникалният дизайн на превозното средство е общ проект със специалисти на Nuvolari Lenard, съобщава BusinessInsider.

 

 

Първото нещо, което прави впечатление в яхтата са металните акценти във външната част и динамичните спортни линии. Във вътрешността на LY 650 има луксoзен интериор, който включва три самостоятелни спални, като всяка от тях има собствена баня. Предвидено е специално помeщение за отдих с удобни кожени седалки и дивани. Олекотеният корпус е създаден от въглеродни нишки и стъкло. Максималната скорост достига до 31.4 възела.

 

 

Яхтата е оборудвана с модифицирана аудио система Mark Levinson Surround Sound System, гарантиращо качество на звука сходно с концертните зали. Гостите могат да използват смартфоните за стартиране на осветлението и климатичната система на Lexus LY 650. Дължината на яхтата е почти 20 метра, като официалните продажби се очаква да стартират на 30 октомври. Бъдещите собственици на LY 650 ще трябва да платят сума от $3.6 млн. за привилегията да имат яхтата.

 

 

Още от Digital: Ето как изглежда първият в света 360-градусов басейн разположен на 200 метра височина