Nokia се завърнаха подобаващо в пазара на смартфони с премиерата на няколко модела с Android. В последните седмици усилено се спекулира, че компанията подготвя премиерата на още един флагман. Очаква се той да се казва Nokia 9 и да се превърне във флагман модела на HMD Global през 2018г. В интернет сега се появиха нови изображения, от които разбираме и как ще изглежда предстоящото устройство, предаде PhoneArena. 

 

 

Кадрите ни разкриват ключови елементи от дизайна на Nokia 9. Aко съдим по снимките Nokia 9 ще има USB Type-C конектор вместо класическия 3.5мм. аудио жак. Пълните размери ще са 140.9х72.9х7.5 милиметра в най-тънката част, като камерата ще увеличи дебелината до 8.9 милиметра. Новият смартфон работи с Android 8.0 Oreo и вероятно ще има 5.5-инчов дисплей с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела.  В момента това е всичко, което знаем за Nokia 9.

 

 

Компанията вероятно ще заложи на процесор на Qualcomm и на същия дизайн, който отличава сегашните им модели. Не бива да забравяме и факта, че устройствата на Nokia винаги са се отличавали с достъпна цена. От своя страна това е фактор, който има потенциала да превърне Nokia 9 в хит на пазара. Сътрудничеството между Nokia и Leica в сферата на камерите е другата причина да насочите вниманието си към бюджетните модели на финландския производител.

 

Вижте Nokia 2, Nokia 7 и Nokia 9 ще бъдат представени в началото на 2018г.