Oasis Eco Resort е името на много интересна концепция на курорт от ново поколение, който ще бъде построен в средата на пустинята около Абу Даби в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Самият проект ще се реализира от дизайнери и архитекти на базираната в Лондон компания Baharash Architecture и целта му е да се превърне в най-екологичния курорт на планетата. Въпреки, че ще бъде построен в пустинята той предстaвлява оазис за своите посетители и в конструкцията му ще бъдат използвани най-модерните технологични иновации, информира TechInsider.

 

Ако всичко върви по план Oasis Eco Resort трябва да отвори врати за туристи през 2020г. и ще е разположен в района Лива в ОАЕ, който се намира южно от столицата Абу Даби. Дизайнерите са предвидили специална система за рециклиране на отпадъчните води, обособена зона с нулеви емисии на вредни вещества в атмосферата, както и много соларни панели, които ще осигуряват необходимата енергия за целия курорт. Oт своя страна той ще е заобиколен от иновативен покрив с формата на звезда, върху който са поставени тези модули и така ще предпазва гостите от дивия свят, който го заобикаля.

 

Самият проект предвижда във вътрешността на Oasis Eco Resort да има 84 луксозни апартамента, но също ресторант, в който всички хранителни продукти се произвеждат на място, фитнес и спа център. Застроената площ ще надхвърля 14 500 квадратни метра, като конструкцията по график трябва да започне през 2018г. Все още не разполагаме с информация каква ще е цената, на която ще се реализира този проект, който ще превърне пустинята около Абу Даби в най-екологичния курорт в света.

 

Вижте шест причини да искате да имате интелигентен дом