Вероятно знаете, че всеки водещ производител на устройства с Android има различен подход към софтуера, като Samsung например предоставят силно персонализиран интерфейс, който обхваща почти всеки компонент на платформата, докато Motorola се стараят да внасят минимални промени в начина, по който работи и изглежда тя. Sony могат да бъдат позиционирани някъде по средата между тях и вече стартираха интересна "Concept" програма, с която позволява на нейните потребители да помогнат в изграждането на софтуера на нейните смартфони и таблети. Сега в интернет се появиха няколко скрийншота разкриващи как ще изглежда неговата Marsmallow версия, когато компанията започне да ги ъпдейтва към Android 6.0, съобщава AndroidCentral. 

 

Благодарение на снимката разбираме, че за разлика от предходните години тя ще се опита да запази дизайна на стоковата версия на платформата и да добави към него само най-необходимите допълнителни функционалности, които предлага на клиентите си. Ограничен брой потребители на Sony вече могат да изпробват сами възможностите на новия софтуер на моделите Sony Xperia Z3 и Xperia Z3 Compact, като той се разработва изцяло в обратна връзка с тях, за да се отстранят евентуални бъгове. Една от основните идеи на Marshmallow Concept е, че този път компанията иска да се постарае нейните функции да не забавят работата на Android 6.0 и да гарантира максимално бърза скорост на работа на потребителите.

 

Sony ще продължат да оптимизират кода на интерфейса преди официалната му премиера, но дори и сега повечето потребители, които са го провали твърдят, че той работи изключително бързо, приложенията се отварят мигновено и почти не срещат проблеми с него. Ако добавим към това и много нови функционалности на Android 6.0 и иновативния Stamina режим на компанията можем да сме сигурни, че Маrshmallow Concept ще допринесе и за дългия живот на батерията. Можем само да се надяваме, че Sony по-скоро ще започнат да ъпдейтват смартфоните и таблетите си към Android 6.0 и така всички потребители да тестват новия софтуер.

 

Вижте какво трябва да знаем за Android 6.0 Marshmallow