Устройствата с гъвкави дисплеи са една от най-големите иновации в мобилната индустрия от години насам и предлагат изцяло нови възможности за забавление. Вече видяхме първите концепции на подобни дизайни, като тепърва броя на производителите, които проявяват интерес към тях ще продължи да се увеличава. Sharp също вече са патентовали иновативен смартфон с гъвкав дисплей, който има уникален дизайн и сега разбираме малко повече детайли за неговата визия. 

 

 

Самият патент е регистриран пред USPTO и описва преносима електронна джаджа, която има две тъчскрийн повърхности и сгъваем механизъм в средната част. Потребителите ще могат да навигират смартфона, чрез хаптична обратна връзка и с различни на допир движения върху екрана. В краищата има кръгли виртуални контролери за игри, а сгъването на двата дисплея го превръща в класическо устройство с Clamshell дизайн, разкриват изображенията на LetsGoDigital.

 

 

Голямо впечатление прави твърде издължения дисплей, но това е вдъхновено от идеята, че ще е много по-лесно да го използвате с две ръце. Този дизайн ще ви позволи да го сгънете като книга и да го приберете, когато не го използвате. На този етап няма информация за техническите спецификациите, но определено идеята на Sharp е доста атрактивна. Снимките на LetsGoDigital са поредното доказателство какви разнообразни възможности могат да ни предложат гъвкавите смартфони.

 

Още от Digital: Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще стимулират продажбите на смартфони през 2019г.