Германският гигант Меrcedes-Benz в продължение на десетилетия доминират иновациите в автомобилната индустрия и днес са символ за високо качество, впечатляващ дизайн и технологии от ново поколение. Един от най-футуристичните и уникални автомобили на компанията е създаден през 70-те години на миналия век и е модел, за който дори най-големите фенове на компанията вероятно не знаят. Името на този прототип е C 111, като инженерите на Mercedes-Benz започват да работят над тази концепция още през 1967г., като финалната версия е готова няколко години по-късно, предаде TechInsider.

 

Дизайнерите на компанията са го създали с идеята да изпробват различна за времето си визия, като неговия корпус е изграден от интересно съчетание между стъклени влакна и подсилени пластмасови материали. Иновативният автомобил е оборудван от нея с Wankel ротационен двигател, който има три ротора и осигурява впечатляващата за тогава мощност от 280 конски сили и максимална скорост от 268 км./ч. Следващата версия на прототипа е била в състояние да ускори от 0 до 100 км./ч. за приблизително 4.9 секунди и е имала още по-добър агрегат, който вече предлага 350 к.с.

 

Фактът, че вратите на този модел се отварят нагоре също е много интересен, като интериора му е на класически спортен автомобил от онази епоха. Въпросният автомобил никога не влиза в масово производство, но пък е добро доказателство, че преди почти 50 години от Mercedes-Benz са мислели с години напред за своето време. Благодарение на серия от изображения, които компанията сама предостави можем всички ние да видим как е изглеждал този уникален прототип.

 

Вижте новите модели на Mercedes-Benz ще се зареждат безжично