Sony възнамеряват да променят своята стратегия в пазара на смартфони и да представят следващия си "Compact" смартфон от висок клас преди втората половина на годината. В интернет дори се появиха снимки, разкриващи как ще изглежда устройството. Очаква се този модел да бъде представен официално като Xperia XZ2 Compact, което вероятно ще се случи на технологичното изложение MWC 2018. Предстоящото събитие ще се проведе в Барселона между 26 февруари - 1 март.

 

Sony Xperia Z5 Compact (вляво) и Sony Xperia XZ2 Compact (вдясно)

 

Кадрите ни показват, че устройството не разполага с класическия 3.5-милиметров аудио жак. Това е сигурна гаранция, че смартфона ще има USB Type-C конектор. Sony Xperia XZ2 Compact ще разполага и със сензор за пръстов отпечатък, който е разположен на задния корпус, предаде PhoneArena. Новият модел вероятно ще работи под управлението на Android 8.0 Orео. Все още нямаме информация за останалите технически спецификации като камери, дисплей и батерия.

 

Sony Xperia XZ2 Compact

 

Официалната пресконференция на компанията ще бъде още в първия ден на мобилния конгрес, а именно на 26 февруари. Много е вероятно да видим още два нови смартфона на тази дата: Xperia XZ Pro, както и нов модел от бюджетния клас, чието име не е известно. Премиерата на три нови смартфона ще позволи на Sony да се конкурират по-успешно с другите популярни производители на устройства с Android до края на първата половина на годината.

 

Вижте защо смартфоните на Sony през 2018г. няма да имат 18:9 дисплеи