Xiaomi не крият амбициозните си планове да се превърнат в още по-влиятелен фактор в пазара на смартфони през 2021г. Китайският бранд може да се похвали с доста стабилни продажби през последните тримесечия, въпреки кризата с COVID-19. Най-добрият пример за представянето на компанията е факта, че Xiaomi изпревариха за първи път Apple и станаха третият най-голям производител на смартфони.

Данните са от третото тримесечие, като традиционно потребителите са още по-активни през последните седмици от календарната година. Xiaomi не само, че ще опитат да се възползват от тези процеси, но имат доста амбициозни планове за 2021г.  Една от актуалните теми в технологичната индустрия през последните дни е премиерата на Qualcomm Snapdragon 888.

Това е първият процесор, който е произведен с 5-нанометрова технология на компанията и също така има Snapdragon X60 модем от трета генерация. Архитектурата ще се използва от премиум смартфоните с Android през 2021г., като им предложи по-висока производителност, по-ниска консумация на енергия и по-бърза 5G свързаност.

 

 

Вече знаем и името на първият смартфон в индустрията, който ще работи с Qualcomm Snapdragon 888 процесор и това е Xiaomi Mi 11. Данните бяха потвърдени от главният изпълнителен директор на китайския производител, Лей Джун.

Добрата новина е, че няма да се налага да чакаме дълго преди премиерата на смартфона. Според актуалните данни Xiaomi Mi 11 ще бъде представен още преди края на декември, като продажбите ще стартират в началото на 2021. Дългоочакваното устройство ще предложи дисплей, който е извит от четири страни.

Снимки на предпазното покритие на екрана разкриват повече за дизайнерските линии на Xiaomi Mi 11. Предстоящата серия ще включва две устройства, като Xiaomi Mi 11 Pro ще предложи дисплей с 2K резолюция. Поддръжката на честота за опресняване на кадрите от 120Hz и още по-добри камери са извън съмнение.

В задната част ни очакват три камери със 108МР резолюция, както и опция за 30х оптичен зуум. Скоро ще разберем и каква ще е цената на Xiaomi 11 на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi 11 Pro ще има 120Hz дисплей