Корейският производител вече потвърди плановете си да проведе специално събитие, което е насрочено за 28 април. Феновете на Samsung ще могат да гледат конференцията виртуално от официалния уеб сайт на компанията. Вече видяхме премиерата на ново поколение смартфони и този път акцента ще бъде върху устройствa от други продуктови категории.

Поканата за събитието включва текст, от който разбираме, че на тази дата ще видим най-мощното устройство с бранда Galaxy досега. В този случай, обаче не става въпрос за смартфони, а за предстояща серия лаптопи на Samsung с името Galaxy Book. Именно това ще бъдат най-мощните представители на популярния бранд.

Няколко снимки в интернет разкриват и как ще изглежда Galaxy Book Pro 360. Моделът ще представлява хибрид между лаптоп и таблет, който може да се използва в няколко различни режима на работа. Успоредно с това Samsung ще покажат Galaxy Book Pro, който представлява конвенционален лаптоп, съобщава GizmoChina.

 

 

Една от най-интересните характеристики на хибридния Galaxy Book Pro 360 ще бъде поддръжката за стилуси. Тази функционалност вече е част от Samsung Galaxy S21 серията и в продължение на години е отличителна характеристика на Galaxy Note. Стилусите ще предложат още по-бърз и удобен начин за навигиране на съдържанието на големия тъчскрийн, който предлага хибрида.

Големината на екрана вероятно ще бъде 15.6" при Full HD резолюция. Бързата скорост ще се гарантира от Core i5 и Core i7 процесори от 11-та генерация. Операционната система ще бъде Windows 10. Oчаква се Galaxy Book Pro 360 да поддържа 5G мрежи, докато Galaxy Book Pro ще е 13.3" модел и ще работи единствено в LTE мрежи.

Според някои анализатори можем да видим и трети бюджетен лаптоп с името Galaxy Book Go на предстоящото събитие.

 

Още от Digital: Как се промениха лаптопите през последните 10 години