Huawei продължават да работят усилено над портфолиото си от смартфони, които ще видим през 2020г. Компанията все още е обект на безпрецедентни търговски санкции от страна на американското правителство. Въпреки това премиерата на Huawei P40 и P40 Pro ще е през март 2020г. Новите флагмани на Huawei ще работят с последната версия на потребителския интерфейс EMUI, но вероятно няма да имат достъп до услугите и приложенията на Google.

 

 

В интернет се появиха снимки от официален калъф за смартфона, който разкрива дизайна на Huawei P40. Oт изображенията разбираме, че устройството ще има една селфи камера в предната част, която е вградена в горния десен ъгъл. Очакванията са Huawei P40 да е оборудван с AMOLED дисплей, който ще е с диагонал от 6.1" или 6.2" инча. съобщава GizmoChina. Смартфонът има USB Type-C конектор и ще предложи технология за бързо зареждане на батерията.

 

 

В задната част е разположена тройна задна камера, която е произведена от Leica и е допълнена от двойна LED светкавица. Самият дизайн на камера модула наподобява визията на задния корпус на Huawei P40 Pro. Все още не разполагаме с информацията за резолюцията на камерите. Бързата скорост на работа ще се гарантира от 7-нанометровия Huawei Kirin 990 процесор, който предлага и поддръжка на 5G мрежи. Тепърва ще научаваме повече данни за флагманите на компанията.

 

 

Oще от Digital: Серията Huawei P40 ще включва три премиум смартфона