Разнообразието от атрактивни предложения на премиум смартфони е толкова голямо, че може да обърка сериозно избора на потребителите. Водещите производители предлагат портфолио с невероятни устройства, които преоткриват концепцията за добри камери и високо качество. Samsung продължават да са лидер в индустрията и планират интересни изненади в следващите месеци.

Вече ви съобщихме, че компанията ще промени своята стратегия като измести премиерата на Samsung Galaxy S21 през януари 2021г. Това е с няколко седмици по-рано от очакваното и може да окаже важно значение за позициите на компанията в световния пазара на смартфони.

Информацията бе потвърдена и вече знаем конкретната дата, на която ще бъде представена Samsung Galaxy S21 серията и това е 14 януари. След това Samsung започват продажбите на първите версии на смартфоните от 29 януари. Изтеглянето на премиерата се очаква да засили натиска върху iPhone 12 и Huawei Mate 40 Pro, които се очертават като най-големите конкуренти на Samsung Galaxy S21

 

 

Освен хардуерните подобрения, които ще видим в Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra ни очаква и нов дизайн. Най-сериозната промяна е свързана с камера модула, който заема повече пространство и привлича внимание с минималистичен дизайн. В интернет сега се появиха снимки на официални калъфи за Galaxy S21 Ultra, коити потвърждават промените.

Информацията е разпространена от IceUniverse, който има богата история в публикуването на важни данни за предстоящи продукти на Samsung. В конкретният случай виждам който е разположен вертикално в горния десен ъгъл на задния корпус.

Прави впечатление наличието на общо пет сензора, включително и светкавица. Използването на калъфа скрива два от тях и осигурява достъп до трите основни камери. Очаква се Samsung Galaxy S21 Ultra да има основна 108-мегапикселова камера, заедно със 40МР камера за селфита отпред. 

Samsung ще предложат три камери в Samsung Galaxy S21+, като аксесоарите за смартфона включват отделна дупка за LED светкавицата. Устройствата ще имат Exynos 1080/Snapdragon 875 процесори, батерии с 65W зареждане и ще работят с One UI, който е базиран на Android 11.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S21 ще поддържа 65W бързо зареждане