Google работят над още един смартфон от гамата Pixel, който ще е предназначен към средния ценови клас. Устройството е с кодовото име Sargo, но се очаква да бъде представено като Google Pixel 3 Lite. Снимка публикувана в интернет разкрива как ще изглежда смартфона, който е разположен до стандартния Google Pixel 3. Тук е момента да уточним, че новият модел е вляво, а Pixel 3 в дясната част на изображението. Визията им е доста идентична, но основната разлика е свързана с размерите им. 

 

Дисплеят на Google Pixel 3 Lite е по-издължен от този на своя предшественик и се очаква да е с диагонал от 5.56 инча, което е минимално увеличение от 5.5" екран на Pixel 3. Новото устройство също така ще поддържа съотношение от 18.5:9, вместо 18:9. Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 670 процесор, който е допълнен от 4GB RAM. Вграденият капацитет за съхранение на данни ще е 32GB или 64GB. Батерията е с мощност от 2915mAh, както при Google Pixel 3. 

 

Очаква се на гърба да има 12-мегапикселова камера, както и 8МР сензор за селфита.Google Pixel 3 Lite ще работи под управлението на Android Pie и ще има 3.5мм. аудио жак. В момента това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящото устройство. Много е вероятно Pixel 3 Lite да се продава на по-изгодна цена от сегашните два модела от серията. Остава само да разберем дали продажбите ще стартират в следващите седмици или това ще се случи в началото на 2019г.

 

Oще от Digital: Kaкво име биха избрали Google за платформата Android 10 Q