Новото поколение на смартфоните Google Pixel се очаква да предложи по-различен дизайн от този на сегашната генерация. Компанията ще запази стратегията да представи два модела, чиято основна разлика е големината на дисплеите. В интернет сега се появи снимка, която ни разкрива как изглеждат предните панели на Google Pixel 3 и Pixel 3 XL. Изображението ни показва, че по-големия от смартфоните ще е единствения с изрязан дисплей, както и наличието на двойна предна камера, предаде PocketNow.

 

 

Все още не знаем дали HTC ще е компанията, която ще произведе двете устройства, тъй като вече създаде Pixel, Pixel 2 и Pixel XL. Няма да е изненадващо, ако партньорството им с Google продължи и с третата генерация на смартфоните. Ако това се случи можем да очакваме някои дизайнерски елементи от HTC U12+ да намерят място и в Google Pixel 3 и Pixel 3 XL. Много е рано да коментираме конкретните технически спецификации. Със сигурност това ще са първите смартфони с Android P.

 

 

Oфициалната премиера ще е през есента, когато на пазара вече ще се продават iPhone X (2018) и Samsung Galaxy Note 9, което ще изостри значително конкуренцията в пазара на смартфони. Google Pixel 3 ще струват по-евтино и това ще има важно значение за популярността им сред потребителите. По всичко личи, че ни очакват много интересни събития в мобилната индустрия през месеците, оставащи до края на годината. 

 

Oще от Digital: Google ще представят по-евтина версия на смартфоните Pixel 2 през юли