Собствениците на смартфони с Android най-накрая ще имат възможността да тестват сами новия дизайн на Snapchat. Лично шефът на мобилното приложение Еван Шпигел обеща, че ще видим съвсем различна визия още в края на 2017г. Изглежда, че разработчиците им се нуждаят от повече време, за да са готови с финалната версия на софтуера. Все пак феновете на приложението скоро ще могат да тестват новия дизайн.

 

Премиерата ще стане факт преди края на годината, като допълнително ще бъде обявена и по-конкретна дата, съобщава AndroidPolice. На този етап не се предвижда актуализирана визията да е налична за iOS устройствата. Snapchat определят най-популярната мобилна платформа като ключовия елемент от мобилната си стратегия и засега не подготвят нова версия на приложението за iPhone и iPad.

 

 

Aкцентът върху Android не е случаен, заради огромния брой хора, които използват устройства с платформата. В момента Snapchat има потребителска база от приблизително 185 млн. души по цял свят. Приложението е изключително популярно сед по-младата аудитория и е много вероятно предстоящия дизайн да е таргетиран именно към тези потребители. Ще е интересно да научим повече за подобренията в Snapchat през 2019г.

 

Oще от Digital: Snapchat са отчели рекордни приходи през последното тримесечие на 2018г.