Snapchat също се присъединиха към борбата с разпространението на коронавируса с нов ъпдейт на популярното приложение.

Най-интересното подобрение е свързано с интеграцията на два нови филтъра за камерата, които със Световната здравна организация (СЗО).

Идеята е да се подканят потребителите да спазват призивите за социална дистанция, докато използват Snapchat на смартфоните. Припомняме ви, че потребителите вече могат да използват в Snapchat разговорите си емотикона, която препоръчва да поддържаме дистанция от други хора.

Новите филтри използват добавена реалност.

Първият от тях неслучайно е кръстен от компанията с името "My Social Distance" и позволява на потребителите да застанат на достатъчно разстояние от околни хора.

Това е възможно с показването на виртуален кръг около пространството, която показва правилната дистанция, която да спазвате. Snapchat също така ще показват и съобщение с текст "Stay Safe- Practice Social Distancing" на екрана на смартфона, докато работите с "My Social Distance".

На практика с този филтър можете бързо да изчислите безопасното разстояние като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса.

 

 

Вторият нов филтър доразвива концепцията на "Мy Social Distance" в мобилното приложение и обещава да бъде дори още по-полезен.

В този случай потребителите ще виждат анимирани елементи на екрана, които напомнят колко е важно да си останете вкъщи, да миете често ръцете и да не пипате лицето си.

По този начин разработчиците на Snapchat се надяват да накарат внушителната им потребителска база да бъдат по-отговорни и с поведението си да предпазят себе си, най-близките и околните хора, когато са в движение, съобщава Engadget.

Вече се работи над функция с името "Here For You", която е създадена за хората, които се чувстват неспокойни и изпадат в различни тревожни състояния, заради коронавируса.

Предоставянето на актуална и полезна информация от CЗO ще продължи да бъде водещ акцент в стратегията на Snapchat да се погрижи за своите потребители в този труден момент.

Специална секция в приложението също така предоставя новини за разпространението на коронавируса по цял свят и също може да бъде полезна за феновете на Snapchat.

 

Още от Digital: Най-добрите Android приложения за работа от вкъщи