Snap продължава с интересния си и необикновен подход към джаджите. Компанията зад популярното приложение Snapchat обмисля да купи водещ производител на дронове за селфита, съобщава Engadget.

 

 

Тя вече преговаря за придобиването на Zero Zero Robotics, която е създател на дрона Hover Camera Passport. За сега подробностите около потенциалната сделка остават неясни. Тя все още не е сигурна, защото преговорите не са завършили. Според други слухове, Snap разговаря с различни компании за дронове вече около година. Компанията обаче запазва плановете си в тайна.

 

И докато Snap не коментира, изпълнителният директор на Zero Zero Менг Куи Уанг категорично отрече, че се подготвя подобна сделка. Engadget отбелязва, че често компаниите отричат подобни преговори преди всичко да е приключило с ясен резултат. Във всеки случай дрон за селфита изглежда като идеално допълнение за Snap и чат приложението. Освен това компанията ще получи солидна подкрепа в хардуера, към който постепенно проявява все повече интерес.

 

Още от Digital:Snap упува компанията Placed, която разработва технология за проследяване на потребителите