iPhone Xr е един от трите нови смартфона на Apple, който бе представен преди няколко седмици. Устройството предлага елегантен дизайн и има дисплей, който почти премахва рамките около екрана. Потребителите ще могат да купят този модел във водещите търговски вериги от 26 октомври. Броени дни преди да стартират продажбите от Apple разкриха интересни детайли за бъдещата поддръжка на смартфона или по-конкретно за евентуална смяна на дисплея. 

 

Според официалните данни на компанията замяната на счупен екран в новия смартфон ще струва €174, съобщава CNet. В същото време отстраняването на друга повреда, която не е ограничена единствено до дисплея ще коства на собствениците €349. Това означава, че трябва да стане много внимателни как използвате iPhone Xr, ако искате да си спестите подобни разходи. Стойностите могат да ви се сторят твърде високи, но всъщност са доста по-ниски, в сравнение с iPhone Xs.

 

 

Ако се съгласите да се застраховате с AppleCare+ програмата на компанията ще има как да покриете две инцидентни щети, като подмяната на екран в този случай ще е €25. Именно това е най-евтиния и добър начин да се погрижите за своя смартфон, ако възникне неочакван проблем с него. В заключение ще отбележим, че ремонта на счупен дисплей на iPhone Xs струва €244, докато тази стойност достига до €288 при най-големия модел от новата серия iPhone Xs Max.

 

Още от Digital; Десет неща, които е добре да знаем за iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr