В последните  години Sony е най-активната компания по отношение на водоустойчивите смартфони. Mоделите с бранда Xperia също така се отличават с елегантен минималистичен дизайн, който е лесно разпознаваем от потребителите. Oказва се, че много хора биха искали да видят по-различна визия от компанията и това е една от причината за недостатъчно високите продажби на Sony. Японският гигант е обърнал внимание на мнението на потребителите и ще промени драстично дизайна на своите смартфони

 

От PhoneArena разкриват, че вече са работи над нов дизайнерски език, който ще бъде използван в моделите Xperia, които ще видим през 2018г. Новият дизайнерски език на Sony се казва Mirai, което в превод означава "бъдеще". Sony възнамеряват да покажат първия смартфон, който е базиран на него на изложението MWC 2018, което ще се проведе в края на февруари или началото на март. Все още нямаме достатъчно информация точно какви промени подготвя компанията в новите смартфони Xperia.

 

Това означава, че може вече да сме видели последните устройства с досегашния OmniBalance дизайн. Според първоначалните данни Mirai ще наподобява начина, по който изглеждат последното поколение телевизори на Sony. Потребителите могат да очакват минимални рамки около OLED дисплея, както и високоговорител в предната част. Традиционно компанията представя един смартфон от висок клас на MWC и няколко месеца по-късно на IFA в Берлин показва и втория си флагман за годината.

 

Вижте как Sony отстраниха проблема с прегряването при запис на 4K видео от смартфон