Sony Xperia XZ Premium бе един от смартфоните, които регистрира най-високи продажби за компанията през 2017г. Моделът предлага атрактивни характеристики, като най-добрата от тях е впечатляващия HDR дисплей с 4K резолюция. Седмици след като стартираха продажбите на Xperia XZ Premium в интернет се появиха слухове, че смартфона поддържа скрит режим за опресняване на кадрите с висока честота от 120Hz. Това е характеристика, която се предлага още от геймърския Razer Phone, но също и от iPhone X.

 

В крайна сметка се оказва, че слуховете са достоверни и Sony Xperia XZ Premium наистина поддържа 120Hz режим на дисплея, но активацията му е доста сложен процес, тъй като изисква модификации на kernel ядрото на операционна система. Разработчиците вече тестват тази функционалност и разкриха, че скрити режим има три различни конфигурации на дисплея: стандартния 1080p при 60 кадъра в секунда, 2160p при 60fps и скрития 1080p при 120 кадъра, предаде SlashGear.

 

 

Още по-любопитното е, че според xda-developers скрития режим не е ограничен само до Xperia XZ Premium, а е наличен за няколко други модела с Android на компанията. Сред тях попадат Sony Xperia X, Xperia X Performance, Xperia XZ, Xperia XZ1, XZ1 Compact, Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra. Вече се работи усилено за отстраняване на проблемите, които сега възникват при активирането на 120Hz режима като например намаляване на резолюцията на камерата, за да стане достъпен за максимален брой потребители.

 

Oще от Digital: Бъдещите смартфони Sony Xperia ще имат гъвкави OLED дисплеи на LG