Сензорите за пръстови отпечатъци бяха първата биометрична технология, която започнахме да използваме в смартфоните си. Водещите производители вече започнаха да ни предоставят алтернативни решения като скенери за ириса на очите и разпознаване на лицата ни. В момента повечето сензори за отпечатъци са вградени в Home бутона, но някои компании ги разполагат и на гърба на своите устройства. Следващата стъпка в еволюцията на тази технология е тези компоненти да бъдат интегрирани към самите дисплеи.

 

Инженерите на CrucialTel вече разработиха подобен модул, който премахва необходимостта от вграждането на сензора в Home бутона или задната част, предаде PhoneArena. Това означава, че смартфоните могат да станат по-тънки и в предната част да има по-голям пространство за техните дисплеи. Масовото производство на новите сензори за отпечатъци на компанията се очаква да стартира през втората половина на годината. Самият модул на CrucialTec е кръстен с името Display Fingerprint Solution (DFS).

 

Чувствителността е едно от най-сериозните предимства на сензорите на компанията, тъй като те биха могли да засекат дори докосването на човешки косъм върху дисплея. Тестовете показват, че модулите могат да създават копие на отпечатъците ни във висока резолюция и плътност от 500 точки на инч. CrucialTec вече са започнали разговори с водещите производители в индустрията. Най-вероятно първите смартфони с DFS ще се продават на пазара през следващата година.

 

Вижте защо биометричните технологии са бъдещето на паролите, които използваме в интернет