Само преди няколко години преди навлизането на смартфоните разчитахме на хартиени карти, за да се ориентираме по време на пътуването ни. Днес почти никой не се сеща за това време, което изглежда абсурдно в контекста на модерните технологията. Сега са нужни само няколко кликвания, за да въведем координатите и да оставим услуги като Google Maps да се погрижат за нас. Така можем да се фокусираме изцяло върху шофирането докато Google Maps подбира най-подходящия маршрут за нашето пътуване, предаде  AndroidAuthority.

 

Дори съвременните платформи за навигация използват едни и същи GPS чипове, които имат собствените си ограничения. Случвало ли ви се е да изпуснете отбивка, тъй като Google Maps много късно ви предупреждава за посоката? Това е най-големият проблем на модерните GPS системи, който ще бъде отстранен много скоро. Инженерите на Broadcomm са разработили процесор с името BCM47755, който подобрява прецизността до 30 сантиметра. За сравнение най-добрите GPS чипове дават грешка на дистанция от пет метра. 

 

Новият чип ще е наличен за водещите производители през 2018г. Благодарение на подобрeнията в нeго бъдещите смартфони ще станат много по-прецизни при определянето на GPS координатите. По този начин ще се сведе до минимум възможността да изтървете отбивка или завой, докато шофирате към желаната от вас локация. От Broadcomm твърдят, че чипа им консумира и два пъти по-малко енергия от сегашните решения. Много скоро ще стартира масовото производство на BCM47755.

 

Вижте как да подобрим сигнала на Android устройство