Премиерата на Samsung Galaxy S20 ще е на 11 февруари, като смартфоните от серията ще предложат вълнуващ нов дизайн, по-добри камери и по-мощен хардуер. Едно от най-интересните характеристики, които ни очакват е интеграцията на 16GB LPDDR5 RAM. Този компонент ще гарантира впечатляващи подобрения по отношение на производителността, спрямо настоящата генерация на смартфоните. Успоредно с това LPDDR5 RAM паметта ще направят Samsung Galaxy S20 по-бърз от някои лаптопи, които се продават на пазара.

 

Очаква се този хардуер да се използва и от другите водещи производители на смартфони, сред които и Xiаomi, съобщава BGR Предстоящите флагмани на компанията със сигурност ще бъдат оборудвани с LPDDR5 RAM, за да се конкурират успешно с Galaxy S20 серията. Потребителите могат да очакват осезаеми подобрения в скоростта и мултитаскинга, но този хардуер ще оптимизира още работата на изкуствения интелект и представянето на смартфоните в 5G мрежи. Tака LPDDR5 RAM ще е една от най-интересните иновации през 2020г.

 

 

Мicron са един от основните производители на LPDDR5 RAM и твърдят, че модулите гарантират с 50% по-висока скорост и с 20% по-ниска консумация на енергия от предходното поколение. Устройствата, които ги използват ще са налични във версии с 6GB/8GB/12GB/16GB RAM памет, гарантиращи скорост между 5.5Gbps и 6.4Gbps. Допълнителни софтуерни оптимизации на производителите ще подобряват още повече работата на смартфоните с LPDDR5 RAM. Любопитното е, че голяма част от лаптопите на пазара ще продължат да имат LPDDR4 RAM до края на 2020г.

 

Още от DIgital: Как да управляваме RAM паметта на смартфон с Android