Samsung произвеждат голяма част от компонентите за смартфоните от серията Galaxy, което им предоставя повече контрол над хардуера. Корейският гигант използва собствени NAND и RAM модули, но също така разработва и усъвършенствани камера сензори. Тези компоненти се продават и на другите производители, но намират място и в премиум устройства на Samsung. Сега компанията представи новия ISOCELL Bright GW1, който обещава да подобри възможностите за мобилна фотография, съобщава TheVerge.

 

Всъщност това е камера сензор, който поддържа 64-мегапикселова резолюция и използва същите 0.8μm пиксели в настоящите 48MP обективи на компанията. Това означава, че ISOCELL Bright GW1 има по-големи физически размери и респективно е в състояние да улавя повече светлина от предходния модел. Успоредно с това осигурява резолюция, с която не може да се похвали нито един друг подобен модул. Aко всичко върви по план от Samsung ще стартират масовото производство на ISOCELL Bright GW1 до края на 2019г.

Новият сензор ще заснема 16-мегапикселови снимки, като слива четири отделни пиксела в един. Това е същият метод, с който настоящите 48MP камери по подразбиране правят 12МР снимки. От компанията твърдят, че при подходяща околна светлина потребителите ще могат да създадат снимки с пълната резолюция от 64 мегапиксела. Samsung ISOCELL Bright GW1 ще подобри осезаемо камерите на устройствата с Android и вероятно първите от тях ще са достъпни на пазара през втората половина на годината.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за различните настройки на камерата на смартфона