Софтуерната поддръжка е важен фактор за сигурността на мобилните устройства. Смартфоните с Android например получават месечни ъпдейти с актуалните пачове. Това е само един от начините, с които Google опитват да направят платформата по-безопасна за всички. Отвореният характер на Android изисква всеки производител да предприеме допълнителни мерки, за да актуализира периодично смартфоните, които предлага на пазара.

 

 

Samsung са водещия производител в индустрията с разнообразно портфолио от устройства във всички ценови класове. Премиум смартфоните от Galaxy S и Galaxy Z са ключови за бизнеса им, но все по-голямо внимание се обръща на бюджетните модели. Най-атрактивните смартфони за масовия потребители са част от Samsung Galaxy A серията.

Компанията сега увери своите потребители, че ще продължи да предоставя редовни ъпдейти на представителите на серията за период от три години. Това важи за новите актуализации на Android, както и за месечните пачове за сигурност, информира AndroidAuthority.

По този начин Samsung ще опитат да предизвикат по-голям интерес към Galaxy A бранда.

 

 

Дългосрочните ъпдейти досега бяха екслузивна характеристика на премиум смартфоните Galaxy. Желанието на компанията да позволи на повече хора да се възползват от предимствата на удължена софтуерна поддръжка е добра новина за сегашните и новите потребители на Samsung.

Първият модел, който ще се възползва е Samsung Galaxy A52 5G. Засега Galaxy A42, Galaxy A32, Galaxy A12 и A20s остават част от старата политика на Samsung. Собствениците им ще получат два големи ъпдейта на Android, както и актуализации за сигурност в продължение на 24 месеца.

Корейският производител допълнително ще разкрива детайли кои други устройства ще станат част от удължената софтуерна поддръжка.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy A72 ще поддържа функцията Space Zoom