Корейският гигант обмисля възможността да оборудва с 3D сензори следващата генерация на смартфоните Galaxy A, които са позиционирани в средния ценови клас. По този начин Samsung ще се опитат да направят представителите на серията по-атрактивни за потребителите. Интеграцията на подобни модули ще предложи няколко полезни функции на бъдещите собственици на смартфоните от бранда Galaxy A (2019). Taка например 3D сензорите ще предложат по-прецизна система за лицево разпознаване. 

 

Новата генерация на тези компоненти първо ще създава триизмерна карта на лицето на потребителя, а след това ще е в състояние да го разпознава при различни светлинни условия. Идентификацията ще става дори, когато е тъмно, а също когато собствениците на смартфоните носят шапка или очила. Вграждането на 3D сензори е подходящо решение и за приложения с добавена реалност, съобщава АndroidHeadlines. В момента големият проблем е високата цена на модулите от този тип.

 

 

Водещите производители полагат много усилия да се справят с тази ситуация и да превърнат 3D сензорите в задължителен елемент от смартфоните с Android. Водеща роля в този процес ще имат Qualcomm и Samsung, които съвместно ще разработват 3D сензори и се надяват да намалят значително цената им. В момента едва 12% от продадените смартфони с тази характеристика, работят с Android, но със сигурно цифрата ще се увеличи осезаемо през следващите няколко тримесечия.

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони на Samsung за всички времена