Qualcomm представиха официално нов бранд за безжичните си технологии от последна генерация, който се казва FastConnect. Иновативната система на компанията представлява 14-нанометров 2х2 Моbile SoC решение, което е базирано на Bluetooth 5.1 и технологията Wi-Fi 6. Това се дължи на новия чипсет FastConnect 6800, който поддържа Uplink MU-MIMO и допълнително гарантира още по-високи скорости на работа.

 

Компанията обещава 1024 QAM и Dual Band Simultaneous (DBS) операции в честотите 2.4GHz и  5GHz. По този начин FastConnect 6800 ще предложи по-бързо, по-сигурно и по-ефективно безжично решение от съществуващите технологии. Новият чипсет предлага впечатляващо Bluetоoth аудио качество с технологията Qualcomm aptX Adaptive. Потребителите могат да очакват до 67% по-ниска консумация на енергия.

 

 

Трябва да отбележим, че FastConnect 6800 чипсета е разработен като наследник на FastConnect 6200, който се използва от смартфони като Nokia 9 PureView, LG G8, OnePlus 7 Pro и Xiaomi MI 9. Съществената разлика е интеграцията на  Wi-Fi 6 модем, както и WPA-3 Wi-Fi Security протокола. Максималната скорост за даунлоуд достига до 1.8Gbps. Премиерата на първите смартфони с FastConnect 6800 вероятно ще е в началото на следващата година.

 

Още от Digital: Qualcomm Snapdragon 875 ще бъде произведен с 5-нанометрова технология на TSMC