Qualcomm вече представиха актуализирана версия на Snapdragon 888 процесора, който бе анонсиран през декември. Новият чип запазва стратегията компанията да  използва  премиум ядро с по-висока работна честота. Вече ви информирахме за подобренията в Snapdragon 888+ 5G процесора.

Вниманието ни вече е насочено към следващия флагман на компанията, който отново ще видим през последните седмици на 2021г. Премиерата на Snapdragon 898 ще е през декември, като вече знаем, че архитектурата ще е произведена с 4-нанометрова технология на Samsung. Настоящият процесор от висок клас на Qualcomm е създаден с 5nm процес.

 

 

Името на модела на Snapdragon 898 е SM8450, като се очаква да намери място в преобладаващата част от смартфоните с Android във високия клас през 2022г. Популярният блогър DigitalChatStation сега публикува данни, че 4-нанометроватa технология, с която ще бъде произведен Snapdrаgon 898 ще осигури с 20% по-висока производителност.

Qualcomm Snapdragon 898 ще е базиран на Tri-Cluster архитектура, която включва премиум ядро с Cortex-X2 дизайн, както и допълнителни ядра с Cortex-A710 и Cortex-A510. Новият процесор ще се възползва и от 64-битовата система ARM v9 Pure. През следващата година ще видим и Snapdragon 898+ версия.

 

Още oт Digital: Qualcomm ще представят 4-нанометровия Snapdragon 898 процесор през декември