MediaTek разшири сериозно своите позиции в пазара на смартфони и таблети през изминалата година, като този успех на компанията се дължи изцяло на предимствата на достъпните и бързи чипове, които носят бранда Helio. Taйванският производител влага много средства и усилия да стане по-влиятелен фактор в индустрията и има за цел да се превърне в основен конкурент на Qualcomm, с които днес работят най-атрактивните устройства с Android. Ключово значение за постигането на тази цел ще има мощната архитектура MediaTek Helio P10, която представлява осемядрен процесор с ARM-Cortex A53, чиято работна честота достига до 2GHz. 

 

От компанията са сигурни, че Helio P10 ще се превърне в невероятен хит на пазара и изразиха увереност, че поне 100 нови модела смартфони на производителите ще дебютират с него на пазара през 2016г. Не бива да забравяме, че това е компанията, която създаде и първия десетядрен процесор за смартфони, който също ще има голямо значение за нейното присъствие в индустрията. MediaTek Helio P10 е допълнен от бърз графичен процесор Маli-T860 МР2, който работи на честота от 700МHz и включва поддръжка за LPDDR3 RAM модули с капацитет от 4GB RAM, както и LTE Cat.6 мрежи.

 

Новият мобилен процесор на компанията е създаден с усъвършенствана 28-нанометрова технология и водещите производители вече са започнали тестове с него като първите продукти с Helio P10 ще се появят на пазара до края на първото тримесечие. Revo е популярна компания на българския пазар, която не спира да изненадва потребителите с атрактивното съчетание между ниска цена и високо качество и също залага на мощните процесори на MediaTek. По всичко личи, че е само въпрос на време да видим нейния първи смартфон, който се възползва от предимствата на осемядрения чип на компанията и можем да сме сигурни, че той ще ни предложи достатъчно интересни характеристики, които да го превърнат в хит на пазара.

 

Вижте MediaTek Helio P10 е новият осемядрен процесор на компанията