Вече ви информирахме как Google иска да комбинира Tango и Daydream в обща платформа. По този начин компанията се надява да създаде софтуер, който съчетава най-добрите характеристики на виртуалната и добавената реалност. Шефът на компанията, Сундар Пичай сега разкри повече детайли за това какви са бъдещите им планове с платформата Google Daydream. Неговото изказване стана факт по време на среща с инвеститорите, на която бяха представени финансовите резултати за второто тримесечие. 

 

Сундар Пичай изрази увереност, че до края на годината броя на смартфоните с Google Daydream ще достигне до 11. В момента на пазара се продават няколко атрактивни устройства с платформата като Asus ZenFone AR, Moto Z, ZTE Axon 7, както и самртфоните Pixel. В момента само смартфони от високия клас могат да се използват, за да захранват очилата Daydream View. Ако компанията премахне това ограничение можем да сме сигурни, че техния брой ще се увеличи за кратко време. 

 

 

Припомняме ви, че Google ще представят ново поколение на смартфоните Pixel в края на септември или началото на октомври. Със сигурност устройствата ще поддържат Daydream. Aбсолютно същото може да се каже и за Galaxy Note 8. Сундар Пичай не пожела да коментира кои други производители планират да представят устройства с платформата. Ще трябва да се въоръжим с още търпение, за да видим какви премиери свързани с Google Daydream ни очакват в следващите месеци.

 

Вижте кога ще можем да свързваме умовете си с виртуална реалност