Дисплеите с OLED технологията стават все по-популярни в индустрията заради многото си предимства, спрямо класическите LCD панели. Анализатори от Display Supply Chain Consultants (DSCC) прогнозират, че все повече смартфони на пазара ще използват OLED дисплеи и само след две години те ще се продават повече от устройстватa с TFT-LCD дисплеи. Тази тенденция ще накара водещите производители да увеличат значително капацитета на своите съоръжения, за да отговорят на високото търсене. 

 

Данните разкриват. че през 2016г. са произведени 7.5 млн. квадратни метра OLED дисплеи, но тази стойност ще достигне до 40.4 млн. квадратни метра в следващите пет години. Според информацията годишният ръст на панелите с тази технология ще е около 52% за горепосочения период. Samsung и LG ще продължат да бъдат лидери в производството на OLED дисплеи в световен мащаб. През последните 12 месеца двете компании отчетоха 92% дял от всички продадени панели с технологията.

 

Доставките им ще се увеличат от 389 млн. през 2016г. до внушителните 134 милиарда през 2021г. Любопитното е, че 99% от тях ще се използват от смартфони, а 1% ще е за смарт часовници и джаджи, които поддържат виртуална реалност. Бъдещите модели iPhone също ще използват OLED технологията и според данните Apple ще са причина за 20-35% от глобалните доставки на такива дисплеи до края на настоящата година.

 

Вижте как бъдещите смартфони ще имат батерии, които не могат да се запалят