Всички водещи производители на смартфони вече проявяват интерес към идеята да използват OLED дисплеи в бъдещите си устройства. Панелите с технологията гарантират висока резолюция, наситеност на цветовете и добра видимост при пряка светлина, които се очертават като най-големите им предимства. Това кара анализаторите на Digitimes да прогнозират, че смартфоните с OLED дисплеи ще са по-популярни от тези с LCD екрани до края на десетилетието. 

 

Очаква се до две години на пазара да  бъдат продадени повече от 3.37 млрд. смартфона с OLED дисплеи по цял свят. Цифрата ще продължи да се увеличава и това ще превърне OLED технологията в най-популярния метод за създаване на екрани за света. Другите видове умни джаджи, като например смарт часовници също ще продължат да се възползват от предимствата на технологията. Това ще увеличи и приходите за доставчиците на OLED дисплеи.

 

Смартфоните няма да са единствените, които се възползват от предимствата на технологията. Oчаква се в следващите месеци да видим много повече модели смарт часовници, таблети и телевизори с OLED екрани. Samsung ще продължат да са най-големия производител на дисплеи с OLED технологията в дългосрочен план. Огромният интерес към подобни панели пък ще доведе до премиерата на по-евтини смартфони с качествени дисплеи на пазара.

 

Вижте QLED срещу OLED - каква е разликата между тези две технологии