Смартфоните с Android стават все по-добри с всяка изминала година и тази тенденция ще се запази и през 2020г. Водещият акцент в индустрията ще бъде 5G технологията, но ни очакват и други иновации в сферата на хардуера. Близки до веригата за доставки източници прогнозират, че устройствата с LPDDR5 RAM памет ще се превърнат в стандарт през следващата година. Голям принос за развитието на тези процеси ще има Samsung, съобщава Digitimes.

 

Tук е момента да уточним, че процесорите Samsung Exynos 990 и Qualcomm Snapdragon 865 вече са оптимизирани за LPDDR5 RAM. Въпросните чипове са оборудвани с необходимия контролер и е въпрос на избор от самите производители дали да предложат тази функция в новите си смартфони. Новата памет технология гарантира е не само по-бърза, но също така и консумира по-малко енергия. Samsung обещават с 30% по-висока скорост на работа, спрямо LPDRR4.

 

 

Потребителите могат да очакват максимална скорост за трансфер на файлове от 5500MBps, в сравнение с 4266MBps при LPDDR4X. За да добиете по-добра представа тези стойности са достатъчни за изтегляне на 44GB информация или еквивалента на 12 Full HD филма за едва няколко секунди. Добрата новина е, че при този процес се намалява консумацията на енергия с още 30%. Samsung Galaxy S11 ще един от първите смартфони с LPDDR5 RAM на пазара.

 

Още от Digital: Цените на смартфоните с 5G ще поевтинеят по-бързо от очакваното