Извитите дисплеи са пазарен сегмент, който тепърва ще се развива. Водещи производители като Samsung експериментират усилено с подобен дизайн на бъдещите си мобилни устройства. Оказва се, че тази идея би могла да се приложи не само към смартфони, но и към техните камери. Инженери на Microsoft Research са разработили нов сензор, който има потенциала да предизвика революция в мобилната фотография. 

 

 

Екипът на компанията работи над сензор, който значително да подобри възможностите на камерите в мобилните устройства. Тестовете показват, че новия сензор постига почти DSLR качество на направените снимки, предаде SlashGear. Новият им проект се казва Project Vermon и е базиран на разработването на камери, които имат извити обективи и така улавят повече детайли за съответната снимка. 

 

 

Данните разкриват, че Microsoft Research използват специален производствен процес в създаването на камерата. Те се надяват курватурата на обектива да бъде достатъчна да се подобри максималното качество на сензора, както и резолюцията му. Подобна иновация би могла да промени изцяло възможностите за фотография на смартфоните. Дали това ще се случи предстои да видим.

 

Вижте защо камери с двойни задни камери ще са бъдещето на мобилната фотография