Corning представиха официално най-новия си продукт, който е създаден да предпазва всеки ден милиони мобилни устройства. Любопитното е, че актуализираното защитно стъкло не се казва Gorilla Glass 7, както мнозина очакваха. 

Вместо това компанията полага основните на изцяло нов бранд с премиерата на Gorilla Glass Victus. Актуализираното алумосиликатно стъкло предлага сериозни подобрения, спрямо предходните генерации. От Corning обещават, че устройствата с Gorilla Glass Victus могат да издържат изпускане от височина два метра върху твърда повърхност.

Инженерите на компанията са провели редица контролирани тестове в лабораторни условия. Резултатите показват, че защитната стъкла на други производители обикновено се пръсват на малки парчета на около 0.8 метра. В същото време Gorilla Glass 6 се отличава с 80% шанс да оцелее изпускане от 1.6 метра. 

Новото стъкло увеличава допълнително тази стойност и може да предпазва смартфоните, ако ги изпуснете от 2 метра. По този нaчин Gorilla Glass VIctus обещава да добави още едно ниво на защита към мобилните устройства.

 

 

Другото предимство на защитното стъкло, че е още по-издръжливо към драскотини. Провеждането на тестове от Knoop показват, че използването на сила и диамант за надрaскване позволява на Gоrilla Glass Vitcus да получи само малко драскотини при сила от 8 нютона. 

За сравнение конкурентните продукти на Gorilla Glass нарушават своята цялост при два пъти по-малка външна сила. Всички експерименти на Corning и партньорите им досега са категорични в предимствата на новото защитно стъкло, съобщава Engadget.

Gorilla Glass обещава да направи мобилните устройства още по-устойчиви на външни влияния и да предпази дисплеите им при неочаквани инциденти. Corning ще продължат сътрудничеството си със Samsung, които ще представят първия смартфон с новото защитно стъкло. Това най-вероятно ще стане в края на годината или началото на 2021г. 

Устройствата, които ще видим на голямото събитие на 5 август, когато ще видим Galaxy Note 20 вероятно ще бъдат оборудвaни Gorilla Glass 6, a не с Gorilla Glass Victus. 

 

 

Още от Digital: Защо новите смартфони с Gorilla Glass се надраскват повече отколкото старите