Corning e популярно име в индустрията заради нейните уникални защитни стъкла, които днес се използват от преобладаващата част смартфони и таблети на пазара, като дори намират място и в някои лаптопи. Сега в разгара на лятото и манията по Pokemon Go от компанията решиха да изненадат своите потребители с премиерата на дългоочакваното стъкло Gorilla Glass 5. По подобие на своя предшественик то е разработено от Corning изцяло с идеята да предостави по-голяма защита при евентуално изпускане на устройствата ни върху твърда повърхност. 

 

 

Данните за това бяха разкрити от генералния мениджър на Speciality Materials дивизията, Джим Щайнер, който сподели, че след серия от тестове Gorilla Glass 5 може да издържи 80% от паданията върху асфалт или бетон от височина 1.6 метра, информира SlashGear. От своя страна това е доста впечатляващо и е с 1.8% по-добро постижение, в сравнение с Gorilla Glass 4, което бе представено преди две години и е в пъти повече, в сравнение с другите конкурентни продукти на пазара. Досега компанията винаги е обръщала внимание и на дебелината на защитните стъкла, но този път акцента е изцяло върху тяхната издръжливост.

 

 

Случайното изпускане на смартфона е най-честия начин да повреди своето устройство и именно това е основният проблем, който Gorning ще се опитат да отстранят с Gorilla Glass 5. Компанията също така ще позволи и на своите хардуерни партньори да се включат в процеса на тестване, както и да променят крайния дизайн на стъклото специално за продуктите, в които смятат  да го използват. Първите устройства с Gorilla Glass 5 ще се появят до края на настоящото тримесечие, изтичащо през септември, потвърдиха още от Corning.

 

Вижте как Corning Vibrant Gorilla Glass ще промени дизайна на мобилните ни устройства