iPhone X е най-добрият смартфон на компанията досега, който освен редицата си подобрения е първия, който използва системата Face ID. Благодарение на нея Apple са предоставили лесен и сигурен начин да отключват устройството, което става с усъвършенстван метод за сканиране на лицата. Технологията използва в реално време невронни мрежи, за да анализира различни точки при идентификация и е причината за липсата на класическия Home бутон в новия iPhone. 

 

Apple твърдят, че Face ID е най-сигурната биометрична технология в пазара на смартфони и основателна причина да обмислите покупката на iPhone X. В интернет се появиха интересни данни, които разкриват, че на свой ред Android производителите са започнали да се интересуват от разработването на подобни технологии. Според данните търсeнето на компоненти за 3D сканиране на лицето се е увеличило тройно след премиерата на iPhone X, предаде MacRumors. 

 

 

Oгромният интерес към технологията е гаранция, че ще се видим повече подобни модели с Android на пазара. Възприемането на такива биометрични методи ще сложи край на идеята бъдещите смартфони с Android да имат сензор за отпечатък под дисплея, или поне ще я забави. Водещите производители с Android не за първи път ще използват функция, която първоначално дебютира в iPhone и това изглежда, че ще продължи и през 2018г.

 

Вижте пет процесора, които ще захранват смартфоните през 2018г.