Sony продължават да изпитват сериозни проблеми с продажбите на смартфоните. Въпреки това компанията произвежда едни от най-добрите камера модули в мобилната индустрия. Сензорите на японския бранд се използват от много конкуренти и на практика захранват някои от най-добрите устройства с Android  на пазара. Apple не правят изключение и също обръщат специално внимание на новите иновации на Sony в сферата на мобилната фотография.

 

В момента актуален е последния 48-мегапикселов сензор, който се казва Sony IMX586 и намира приложение в редица смартфони на пазара. От SlashGear ни информират, че вече са работи усилено над наследника на този обектив. Едва ли ще е изненадващо, че новата камера ще е достъпна за производителите с името Sony IMX686. Официалната премиера ще е през 2020г., като допълнително ще научим повече за плановете на компанията.

 

 

Oчакванията са Sony IMХ686 да бъде сензор от ново поколение, който поддържа 64-мегапикселова резолюция. Информацията не е потвърдена официално от компанията. Със сигурност водещ акцент в модула ще са възможностите за снимане при ниска осветеност, което важи и за записа на видео клипове. Sony дори публикуваха кратко тийзър видео, с което искат да приковат вниманието ни към новия сензор за смартфони, над който работи компанията. 

 

 

Oще от Digital: Какво трябва да знаем за различните настройки на камерата на смартфона