Вече ви информирахме, че Android Oreo Go е олекотена версия на операционната система за смартфони с по-малко от 1GB RAM. Новата платформа предлага версии на всички популярни приложения на Google, които са са с по-малки размери и ограничени функции, за да не натоварват системните ресурси. Първите смартфони с Android Oreo Go ще са достъпни на пазара в началото на следващата година. Един от най-големите производители на процесори, MediaTek сега потвърди, че мобилните им процесори ще поддържат Android Oreo Go, предаде PhoneArena.

 

Така компанията се превръща в първия партньор на Google в популяризирането на платформата. Някои от настоящите процесори за смартфони на MediaTek също ще бъдат оптимизирани за Android Oreo Go. Двете компании вече работят в тясно сътрудничество, за да увеличат допълнително техния брой. Първите процесори, които могат да работят с Android Oreo Go са MediaTek MT6739, MT6737 и MT6580. Трите чипа са разработени като конкуренти на моделите от Qualcomm Snapdragon 2xx серията. 

 

Партньорството между двете компании не е изненадващо, тъй като MediaTek имат много силно присъствие сред смартфоните от средния и ниския ценови клас. Поддръжката за Android Oreo Go ще позволи на MediaТек да утвърдят позициите си за сметка на Qualcomm и другите производители в индустрията. MediaTek също така потвърдиха, че смартфоните с процесорите  MT6739, MT6737 и MT6580, които работят с Android Oreo Go ще са достъпни на пазара през първите три месеца на 2018г. 

 

Вижте пет процесора, които ще захранват смартфоните през 2018г.