Аndroid One е иновативна програма, която е налична за производителите на хардуер от четири години насам. Основна цел на инициативата е да гарантира максимално бързи софтуерни ъпдейти за смартфоните, които работят с платформата. В голяма степен Android One представлява стоковата версия на Android разработена от Google и не обхваща допълнителни потребителски интерфейси. Голямата полза за потребителите е, че всяка следваща софтуерна актуализация ще пристига по-бързо, което важи и за месечните пачове за сигурност.

 

Toва е едно от най-важните оръжия, с които Google се опитва да се противопостави на проблема с фрагментацията на Android. Припомняме ви, че програмата е отворена и безплатна за производителите, които проявяват интерес. Собствениците на смартфони с Android One също така ще получават официална поддръжка за период от две години. Компанията сега потвърди официално тези данни, след като в интернет се появиха съмнения сред някои потребители относно бъдещите софтуерни ъпдейти за Android One, съобщава PocketNow.

 

 

 

Всяко едно устройство, което е базирано на програмата има "Android One" лого, което е отпечатано на задния корпус. Имайте предвид, че горепосочения срок от две години е минимален, като официалната поддръжка може да продължи и повече от две години. Това е добра новина за всички потребители, които искат да си купят нов смартфон на изгодна цена, който ще получава максимално бързо бъдещите софтуерни ъпдейти за Android, както и традиционните месечни пачове за сигурност на Google.

 

Oще от Digital Google въвежда задължителни ъпдейти за всеки нов смартфон с Android за период от две години