Android 11 ще предложи на потребителите изцяло нова система за електронна идентификация. Този проект се разработва съвместно от Google и Qualcomm. Идеята е функцията да се поддържа от последното поколение процесори от висок клас с бранда Snapdragon. Данните бяха потвърдени от Qualcomm по време на Snapdragon Summit конференцията на компанията с разработчиците. Плановете предвиждат новите им процесори да са първите с поддръжка на Android Identity Credential API.

 

Google все още не са готови с финалната версия на този пакет с инструменти, което ще се случи през следващата година. Въпреки това вече са проведени разговори с Qualcomm, които са изразили желание да осигурят поддръжка за Android Identity Credential API в своя хардуер. Идеята да използва електронно ID е полезна и може да спести много време на собствениците на смартфони. По този начин ще се ускори максимално процеса на идентификация от мобилните джаджи.

 

 

Функцията ще обезсмисли използването на физически документ за самоличност, който ще бъде заместен от вашето уникално ID, което ще се съхранява в смартфоните. По този начин се улеснява сканирането и идентификацията на потребителите от терминали и други мобилни устройства, съобщава TechRadar. Първият процесор на Qualcomm, който предлага тази функционалност ще бъде Qualcomm Snapdragon 865, който ще се използва от повечето флагмани на водещите производители с Android.

 

Oще от Digital: Какво да очакваме от Android 11