АMOLED дисплеите набират все по-голяма популярност, което се дължи на смартфоните Samsung Galaxy. Пазарните наблюдатели очакват продажбите на устройства с такива панели да достигнат рекордни стойност в следващите години. Ново проучване на BusinessKorea прогнозира, че ни очаква трикратно увеличение на продажбите на смартфони с AMOLED в следващите пет години. Припомняме ви, че през календарната 2016г. доставките в този сегмент достигнаха до 422 млн. броя. 

 

Ако прогнозите се окажат правилни през 2022г. продажбите на смартфони с AMOLED дисплеи ще преминат границата от 1.5 млрд., информира AndroidHeadlines. Това би се превърнало във впечатляващо постижение, което ще позволи на много повече хора да се възползват сами от предимствата на технологията. Близки до индустрия източници изчислиха, че през настоящата година продажбите на AMOLED смартфони ще са 474 млн., което е 12.3% пазарен дял.

 

Тази цифра почти ще се удвои, достигайки до 23.1% в края на 2022г. Все повече потребители започват да проявяват интерес към AMOLED смартфоните, което кара водещите производители да представят по-голям брой модели с тази функционалност. От своя страна това стимулира конкуренцията и води до намаляването на цената на дисплеите. В крайна сметка за всички нас това означава повече смартфони с AMOLED дисплеи, които се продават на по-достъпни цени.

 

Вижте AMOLED срещу LCD срещу Retina срещу Infinity Display – кой е най-добър