Водещите производители на смартфони проявяват все по-голям интерес към 5G технологията. Използването на тази иновация, обаче изисква ъпгрейд на хардуерните компоненти, което да позволи на потребителите да се възползват максимално от 5G мрежите. В това число влизат всички ключови елементи на мобилните устройства като памет, RAM модули, процесори, батерии и др. Анализатори от Digitimes твърдят, че навлизането на 5G технологията ще подобри и дисплеите на смартфоните.

 

В момента има няколко устройства, които предлагат екрани с честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Тази впечатляваща характеристика се поддържа от Asus ROG Phone 2 и Razer Phone 2, които са оптимизирани специално за високите изисквания на геймърите. За в бъдеще все повече компании ще обърнат внимание на тази функционалност, което ще допринесе значително за популярността на 120Hz дисплеи на пазара. Очаква се и голям ръст в премиерата на смартфони с Android с 90Hz дисплеи през 2020г.

 

 

Аpple също не са изключение и обмислят да разработят специален режим, който да позволи превключването между 60Hz и 120Hz в iPhone (2020). Компанията вече е стартирала преговори със Samsung и LG относно разработването на нова генерация дисплеи с тази функционалност за смартфоните им. Aко добавим към тези трендове и масовото навлизане на устройства с 5G определено ни очакват доста интересни събития в мобилната индустрия през следващите месеци.

 

Още от Digital: Продажбите на смартфони с 5G ще достигнат 1.9 млрд. до края на 2023г.