Водещите производители на процесори в индустрията вече насочиха вниманието си към разработването на 10-нанометрови чипове за смартфони. Компании като MediaTek, Qualcomm, Samsung и Apple ще представят подобни архитектури през следващата година. Анализаторите очакват тези премиери да увеличат значително търсенето на потребителите към 10-нанометровите смартфони. Всички големи компании ще пуснат на пазара собствени модели с такива процесори през 2017г., предаде Digitimes. 

 

Първите 10-нанометрови чипове на MediaTek са мощните Helio X30 и Helio X35. Двата процесора ще са произведени с усъвършенствана FinFET технология на TSMC. МеdiaTek са първият партньор на компанията в популяризирането на 10-нанометровите процесори с тази технология. Масовото производство на Helio X30 и Helio X35 се очаква да стартира в периода между края на годината и лятото на 2017г. Samsung също вече работят над първите си 10-нанометрови процесори за смартфони. 

 

Корейският гигант ще е готов да започне производството на следващото поколение Exynos чипове през първите три месеца на 2017. Tук е момента да отбележим, че Qualcomm Snapdragon 835 вече се произвежда във фабриките на компанията, а първите устройства с него ще видим в началото на следващата година. ТSMC ще си партнират с Huawei в създаването на 10-нанометрови процесори за бъдещите смартфони на китайския производител. По всичко личи, че това ще бъде водещата тенденция в тази пазарна ниша през 2017г.

 

Вижте как първите смартфони с 10-нанометрови процесори ще са факт в средата на 2017г.