Вече ви информирахме, че процесорите Snapdragon 665, 730, 730G предлагат премиум функции за смартфоните от средния клас. Компанията вече е започнала работа и над още един мобилен процесор, който ще бъде представен като Qualcomm Snapdragon 735. В интернет се появи информация от вътрешен документ на Qualcomm, разкриваща част от ключовите характеристики на въпросния чи. Едно от първите неща, които прави впечатление в Snapdragon 735 е поддръжката на 5G мрежи.

 

Очакванията са новият процесор да бъде представен през следващата година и да позволи на смартфоните от средния клас да се възползват от предимствата на технологията. Данните разкриват, че Snapdragon 735 ще е произведен със 7-нанометровата LLP технология на флагмана Snapdragon 855 и ще има осем ядра. Архитектурата съчетава шест ядра с работна честота от 1.8GHz, които са допълнени от още две с 2.9GHz и 2.4GHz, съобщава gsmarena. Графичният чип е Adreno 620.

 

 

Qualcomm Snapdragon 735 ще разполага и със специализирано звено за невронна обработка NPU 220, което ще оперира на 1GHz и ще отговаря за изчислителните задачи с изкуствен интелект. На този етап това е цялата информация, с която разполагаме за предстоящия процесор, но вероятно тепърва ще разбираме повече за Snapdragon 735. По всичко личи, че компанията ще се опита да позволи на повече хора да имат достъп до 5G технологията със следващото си поколение процесори за смартфони.

 

Oще от Digital: Нова технология на Qualcomm, ще позволи на 5G смартфоните да са по-тънки и да имат по-големи батерии