Устройствата от бюджетния и средния ценови клас продължават да предизвикват най-голям интерес сред потребителите. Невероятната конкуренция в мобилната индустрия също така принуждава производителите да предлагат все повече премиум функционалности в по-евтините си устройства. 

Samsung не са изключение и вече разкриха плановете си да оборудват предложенията си от средния клас с камери, които поддържат оптична стабилизация на изображенията. Това ще подобри допълнително работата на потребителите, като им позволи да правят още по-добри и стабилизирани кадри. 

Нови данни на SamMobile разкриват името на първия смартфон, който ще се възползва от тази функционалност, а именно Samsung Galaxy A72. Неговата премиера ще е през 2021г. По този начин Galaxy A72 ще се превърне в първия модел от тази серия, който има оптична стабилизация на изображенията.

Все още не знаем кои други модели от Galaxy A ще предложат тази интересна функция, която определено ще ги направи смартфоните още по-атрактивни за потребителите.

 

 

Системите за стабилизация ще направят клиповете и снимките още по-качествени, тъй като жироскопичният сензор е интегриран в камера модула. Това позволява да се компенсира движението причинено от вибрации, независимо дали са външни или са направени от самия потребител. 

Допълнително софтуерни алгоритми ще подобряват заснетата мултимедия и ще елиминират замъгляването на обектите. ОIS системите превъзхождат електронната стабилизация и навлизането им в устройствата с Android от средния клас ще допадне на много хора. 

Смартфоните имат все по-малки сензори заради компактните си размери, но това редуцира количеството светлина, което попада в самите кадри. Интеграцията на OIS допринася за отстраняването и на този проблем.

На практика функцията не сащо ще ви позволи да снимате по-добре, но и ще спестява време да правите множество кадри, за да постигнете оптимален ефект.

Няма да е изненадващо, ако тази характеристика на камерата намери място и в други предстоящи модели от серията, сред които Galaxy A82 и Galaxy A92, чиято премиера също ще е през 2021г.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за различните настройки на камерата на смартфона