Apple се очаква да предложат множество подобрения в iPhone 13. Новостите ще са свързани предимно с хардуера, тъй като дизайна се очаква да бъде идентичен с iPhone 12. Един от най-сериозните ъпгрейди ще е свързан с дисплеите, както и с второто поколение 5nm процесори на компанията. Бъдещите собственици на iPhone 13 също така ще останат доволни от по-дългия живот на батерията, който ще предложат смартфоните.

Компанията ще увеличи капацитета на модулите, в сравнение с iPhone 12, съобщава BGR. Изтекли данни в интернет разкриват, че iPhone 13 mini ще има батерия със заряд от 2406mAh, което ще представлява 8% увеличение, в сравнение с 2227mAh на iPhone 12 mini. Според информацията iPhone 13 и iPhone 13 Pro ще бъдат оборудвани с батерии, чиито капацитет достига до 3095mAh. Това е с 10% по-висока стойност от iPhone 12 и iPhone 12 Pro, които имат 2815mAh батерии.

Най-атрактивният представител на новата серия несъмнено е iPhone 13 Pro Max, като устройството ще има 4352mAh батерия.

 

 

Припомняме ви, че iPhone 12 Pro Max разполага с 3687mAh батерия, което означава, че при този модел увеличението в капацитета достига до 18%. Спекулациите за наличието на по-големи батерии в тазгодишните версии на iPhone не са новост. Още през март популярният анализатор Mинг-Чи Куo прогнозира подобно решение на Apple.

Неговата информация разкрива, че освен по-дългия живот с едно зареждане iPhone 13 моделите ще бъдат по-тежки от своите предшественици. Aнализатори от Digitimes твърдят, че консумацията на енергия в новите смартфони ще бъде намалена с 15-20%, което ще гарантира допълнително подобрение, спрямо iPhone 12 Pro смартфоните.

Оптимизациите ще се дължат предимно на Apple A15 процесора, с който ще работят новите устройства. Другият любопитен детайл около iPhone 13 е свързан с размера на Notch-a, който за първи път ще бъде по-малък. За да постигне този ефект компанията ще премести единия високоговорител в горната част на рамката.

Аpple ще намалят размера на VSCEL чиповете използвани във FaceID сензорите с 40-50% в iPhone 13.

 

Още от Digital: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат 120Hz дисплеи на Samsung